Laivatekniikka / Elektroniikka
Materiaalit

Pinnoteratkaisuja meriteollisuudelle

article picture: Pinnoteratkaisuja meriteollisuudelle

Teknikum Oy tunnetaan kestävien ja asiakaskohtaisesti viimeisteltyjen polymeeriteknologian tuotteiden suunnittelijana ja valmistajana. Tällaisia tuotteita tarvitaan monenlaiseen käyttöön niin meriteollisuudessa kuin muillakin teollisuusaloilla. Teknikumkonserniin kuuluvat Sastamalassa sijaitsevat Teknikum Oy Vammalan tehdas, Teknikum Oy Kiikan tehdas ja Teknikum Sekoitukset Oy Keravalla. Teknikumilla on myös myyntiyhtiöt Saksassa ja Venäjällä, tuotantoyhtiö Kiinassa sekä unkarilainen osakkuusyhtiö nimeltään T-Plasztik.

"Uusiin tuotesovelluksiimme kuuluu muun muassa suojaavia pinnoitteita, kuten korroosiota ehkäisevät pinnoitteet, joita tarvitaan laivojen savukaasupuhdistusjärjestelmien putkistoissa ja säiliöissä", kertoo asiakaspäällikkö Mikko Esko Teknikum Oy:n tehtaalta Kiikasta.

Lähitulevaisuudessa savukaasujen puhdistuslaitteistoja joudutaan asentamaan varsin paljon etenkin niihin aluksiin, jotka liikennöivät Itämerellä ja muilla sellaisilla alueilla, missä rikkipäästöjä on vähennettävä.

"Teknikum tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja ratkaisuja, jotka liittyvät pintojen suojaamiseen kulumista ja korroosiota vastaan. Pinnoitteet, jotka on suunniteltu savukaasupuhdistuslaitteistojen putkia ja muita osia varten, ovat tällä sektorilla aivan uusi käyttösovellus."

Tehokasta suojausta
Käytettävät pinnoitemateriaalit ovat osoittaneet toimivuutensa lähes vastaavassa käyttökohteessa 90-luvun alussa rakennetuissa lauhdevoimaloiden savukaasupesureissa.

"Yli 20 vuoden kuluessa on todettu, että kestävät pinnoitteet ovat tehokas ratkaisu putkien sisäpintojen suojaamiseen korroosiolta ja hyvin korkeiden lämpötilojen aiheuttamilta haittavaikutuksilta", toteaa Esko.

"Teknikum Oy on toimittanut vuodesta 2012 laiva-asennuksiin savukaasupuhdistuslaitteistojen esivalmistettuja pinnoitettuja putkistoja. Niistä on saatu myönteistä palautetta, sillä pinnoite on tehokkaasti ehkäissyt meriveden kloridien ja rikkihapon aiheuttamaa korroosiota."

"Turun telakalla rakennettuun ’Mein Schiff 3’ -risteilijään sijoitettu savukaasujen puhdistuslaitteisto oli yksi ensimmäisiä tällaisia asennuskohteita."

Mikko Eskon mukaan Teknikum Oy kiinnittää erityistä huomiota valmistamiensa tuotteiden laatuun. Teknikum-konsernilla on tätä nykyä Suomessa noin 300 työntekijää ja vuosittaista liikevaihtoa yli 30 miljoonaa euroa.

Lisätietoja: www.teknikum.com

Teksti: Merja Kihl ja Ari Mononen

What did you think about the article?
Follow Seatec International Maritime Review
Facebook, seuraa
PubliCo B2B medias:
nordicum »     enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »