Laivavarusteet, Sisustustarvikkeet (eristeet)

ISOVERin OEM-erityisratkaisut

article picture: ISOVERin OEM-erityisratkaisut

OEM-valmistajilla on monenlaisia eristystarpeita. Erilaiset koneet ja laitteet tarvitsevat erilaisia eristystuotteita: lämmön- ja paloeristystuotteita sekä ääneneristys- tai äänenvaimennustuotteita.

Isover valmistaa eri käyttökohteisiin kolmea erilaista mineraalivillatyyppiä. Tuotevalikoima kattaa perinteiset lasi- ja kivivillatuotteet sekä uusimpana innovaationa ULTIMATE-mineraalivillatuotteet, joissa yhdistyvät kaikki perinteisten lämmön-, äänen- ja paloeristystuotteiden edut. Oikein valittu eristetyyppi tarkoittaa OEM-valmistajien tuotteille entistä paremmin toimivaa eristysratkaisua ja loppuasiakkaille enemmän lisäarvoa.

Lämmön- ja ääneneristyksiin sopiva ja taloudellinen eristysratkaisu on ISOVERin lasivilla tai ULTIMATE-mineraalivilla. Molempien tuotteiden lämpö- ja äänitekniset ominaisuudet ovat erinomaiset myös tiheydeltään alhaisemmilla tuotteilla. Tämä tarkoittaa lopputuotteen pienempää painoa ja nopeampaa asennusta tai käsittelyä. Lasivilla- ja ULTIMATE-eristeiden äänitekniset ominaisuudet (ominaisvirtausvastus kPa x s/m²) ovat erinomaiset.

Oli sitten kysymys äänenvaimennuksesta ilmastointikoneissa tai sen osista, ULTIMATE-eristeillä se onnistuu varmasti. ULTIMATE- kuidun korkea sulamispiste (1 000 C°) takaa eristeen toimivuuden laajalla lämpöalueella esim. teollisuuden vaativissa savukaasuvaimentimissa.

Asetus rakennusten paloturvallisuudesta astui Suomessa voimaan 1.1.2018. Tämä korvaa vanhan asetuksen, RamK E1. 19§. Asetuksessa määrätään, että ilmakanavien seinämät ja osat (vaimentimet) on rakennettava vähintään A2-s1, d0-luokan tarvikkeista. ISOVERin ilmastointiin tarkoitetut päällystetyt mineraalivillatuotteet täyttävät tämän vaatimuksen. Lasivilla- ja ULTIMATE-eristeiden valmistusprosessi on ainutlaatuinen, ja valmiin tuotteen eristekuidut ovat hyvin ohuita ja pitkiä. Tämä tarkoittaa muun muassa eristeen hyvää pitkäaikaista tärinänkestävyyttä laitteissa. Hyviä esimerkkejä ovat mm. teollisuuden turbiinieristyksissä käytetty sideaineeton lasivillatuote ja teollisuuden pakokaasu- tai ilmastoinnin vaimentimissa käytetyt ULTIMATE-eristeet.

Teräs- ja harkkopiippujen palo- ja lämmöneristyksiin ISOVER- tuoteryhmästä löytyy korkeita lämpötiloja kestävät ULTIMATE- ja kivivilla-putkieristeet, eristematot ja -levyt sekä hybridituotteet. Kahden kuidun yhdistelmäeristeet helpottavat valmispiipun kokoamista sekä varmistavat eristeen toimivuuden myös korkeissa lämpötilapiikeissä.

Valmistamme myös lasivillakuiduista eristeratkaisuja, jotka ovat sideaineettomia ja vähentävät VOC-päästöt minimiin. Näitä voidaan turvallisesti käyttää tulisijoissa, takoissa, saunan kiukaissa sekä kodinkoneissa.

ISOVER tarjoaa myös OEM-asiakkaille harkittuja, räätälöityjä ja valmiiksi määrämittaan leikattuja eristeratkaisuja tarpeen mukaan.

Kysy rohkeasti me autamme mielellämme!
Herkko Miettinen
herkko.miettinen@saint-gobain.com
Juha Mielikäinen
juha.mielikainen@saint-gobain.com

Lisätietoja:
www.isover.fi
www.isover-technical-insulation.com

What did you think about the article?
Follow Seatec International Maritime Review
Facebook, seuraa
PubliCo B2B medias:
nordicum »     enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »