Laivanrakennus / Telakat

Champion Door toimitti jättioven Saksaan

article picture: Champion Door toimitti jättioven Saksaan

Champion Door toimitti Rostockiin Neptun Werftille (osa Meyer Werft Papenburgia) 1-lehtisen nosto-oven joka on luokassaan yksi maailman suurimmista.

Ovella on leveyttä 60 m ja korkeutta lähes 50 metriä, eli oven koko on n. puolet jalkapallokentän koosta. Ovi on suunniteltu ja valmistettu Suomessa Champion Door Oy:n Nivalan tehtaalla. Ovet suunnitellaan tapauskohtaisesti asiakkaan vaatimusten ja toiveiden mukaisesti.

Champion Doorin ovitekniikka soveltuu erittäin hyvin suuriin ovikohteisiin, erityisesti laivatelakoiden ja satamien käyttöön. Oven nostomekanismin ansiosta ovet eivät vaadi maassa kulkevia kiskoja eivätkä ylimitoitettuja kehysrakenteita, jonka ansiosta rakennuskustannuksissa syntyy säästöä. Ovien tekniikka on lähes huoltovapaa, joka siten myös vaikuttaa edullisesti oven koko elinkaarikustannukseen. Champion Doorin kehittämien suurten telakkaovien etuja ovat kokoon nähden kohtuullinen paino ja erinomainen tuulikuorman kestävyys. Kangasnosto-ovien tekniikka on myös erittäin luotettava kylmissä ja kosteissa olosuhteissa. Lämpöeristetty ovimalli NK4 Warm varustettuna pakkasenkestävällä kankaalla on suosittu pohjoisen kylmissä olosuhteissa.

Suurten telakkaovien lisäksi yhtiön valikoimasta löytyy useita ovivaihtoehtoja mm. lentokonehangaareihin, teollisuuteen ja nosturiaukkoihin.

Lisätietoja: www.championdoor.com

What did you think about the article?
Follow Seatec International Maritime Review
Facebook, seuraa
PubliCo B2B medias:
nordicum »     enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »