Laivan toimintavarusteet / Järjestelmät

Paramet investoi tehokkaampaan tuotantoon

article picture: Paramet investoi tehokkaampaan tuotantoon

Paramet Konepaja Oy toimittaa asiakkailleen korkealaatuisia teräsrakenteita ja osakokonaisuuksia. Yritys tunnetaan erityisesti vaativien teräsrakenteiden valmistajana. Viimeaikaiset kehitystoimet ja laiteinvestoinnit ovat tähdänneet entistä tehokkaampaan tuotantoon ja parempaan asiakaspalveluun.

Paramet Konepaja tuottaa Paraisilla ja Piikkiössä koneistus-, hitsaus-, pintakäsittely- ja kokoonpanopalveluja. Suomessa ja Virossa toimivan yhteistyöverkoston avulla yritys pystyy tarjoamaan myös suunnittelu- ja asennuspalveluja sekä hydrauliikka- ja sähköjärjestelmiä sisältävien kokonaisuuksien valmistusta.

"Palvelujen monipuolisuus on ehdoton vahvuutemme. Räätälöimme palvelukokonaisuuden aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti riippuen muun muassa siitä, onko kyse yksittäiskappaleen tai sarjan valmistaminen. Yhteistyö alkaa usein jo tuotekehitysvaiheessa, johon tuomme asiantuntemusta esimerkiksi valmistettavuustarkasteluilla. Asioinnin helpottamiseksi nimeämme jokaiselle asiakkaalle oman yhteyshenkilön, joka tuntee asiakkaan toiminnan ja tarpeet", toimitusjohtaja Tommi Lahdensivu sanoo.

Laiteinvestointeja ja muita kehitystoimia
Paramet Konepajan toimitilat ja tuotantolaitteistot soveltuvat suurtenkin projektien toteuttamiseen. Suurimmat valmistetut kappaleet ovat olleet lähes 200-tonnisia. Raskaiden kappaleiden kuljetus onnistuu kustannustehokkaasti meritse omasta satamasta.

Lahdensivu toteaa, että Paramet Konepaja on kehittänyt viime vuosina tuotantoprosessejaan ja tehnyt laiteinvestointeja asiakkaita kuunnellen.

"Uusimpia investointejamme on hitsausrobottiasema, joka mahdollistaa useamman suurikokoisen kappaleen hitsaamisen ja asemoinnin työalueelle samanaikaisesti. Tämän vuoden lopulla otamme käyttöön osavalmistusta merkittävästi tehostavan ison portaalityyppisen koneistuskeskuksen."

Myös henkilöstön osaamiseen on panostettu yrityksessä. Kokeneen henkilöstön täydennykseksi on rekrytoitu uusia ammattilaisia. Tälläkin hetkellä haetaan erityisesti levyseppiä, robottihitsaajaa, koneistajaa sekä työnjohtajaa.

Hyvässä asiakassuhteessa strategiat kohtaavat
Lähes 30-vuotisen historiansa aikana Paramet Konepaja on tehnyt yhteistyötä useiden johtavien metallialan yritysten kanssa, mutta myös startup-yrityksiä on joukossa. Tämän päivän asiakaskuntaan kuuluvat esimerkiksi Sandvik Mining and Construction, Meyer Turku, Rolls Royce, ABB ja Norsepower.

"Meille on muodostunut vuosien mittaan monia pitkiä asiakassuhteita. Kun strategiat kohtaavat ja molemmat yritykset ovat kehityshaluisia ja -kykyisiä saadaan parhaat tulokset", Lahdensivu sanoo.

Lisätietoja: tommi.lahdensivu@paramet.fi, www.paramet.fi

What did you think about the article?
Follow Seatec International Maritime Review
Facebook, seuraa
PubliCo B2B medias:
nordicum »     enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »