Laivatekniikka / Elektroniikka (laivan toiminta- ja automaatiojärjestelmät)

Vahvalla yhteistyöllä vihreämpää teknologiaa

article picture: Vahvalla yhteistyöllä vihreämpää teknologiaa

Energiatehokkaiden ratkaisujen toimittaja WE Tech Solutions ja teknologia-alan yritys Danfoss ovat työskennelleet yhdessä kahdeksan vuotta kehittäen innovatiivisia ja ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja, jotka mullistavat globaalia merenkulkualaa. Yritysten vahva yhteistyö tarjoaa meriteollisuudelle lukuisia ratkaisuja ja sovelluksia, joilla voidaan saavuttaa merkittäviä taloudellisia säästöjä ositiivisia ympäristövaikutuksia unohtamatta.

Taajuusmuuttajat ovat paras ratkaisu säätää sähkömoottorien nopeutta kuormituksen mukaan sekä mahdollistaa aluksen propulsiolaitteiston optimaalinen toiminta. Jopa pienet kierrosnopeuden muutokset vaikuttavat merkittävästi energiankulutukseen. Tämä pätee niin sähkömoottoreihin ja generaattoreihin kuin pää- ja apumoottoreihin.

WE Tech Solutions on erikoistunut toimittamaan maailmanlaajuisesti taajuusmuuttajiin ja kestomagneettitekniikkaan perustuvia ratkaisuja, jotka tarjoavat monia etuja sekä laivojen uustuotantoon, että modernisointiin.

"Vahvat ja läheiset suhteet liikekumppaneiden kanssa ovat energiatehokkaiden ratkaisujemme kulmakivi", kertoo WE Tech Solutionsin toimitusjohtaja Mårten Storbacka.

Danfoss Drives on keskittynyt 100-prosenttisesti taajuusmuuttajiin. Laadukkaat, merenkulun tarpeisiin sovelluskohtaisesti optimoidut tuotteet parantavat prosessien suorituskykyä, säästävät energiaa ja vähentävät ympäristölle haitallisia päästöjä.

"Danfoss Drivesin tuotteiden modulaarisuus mahdollistaa joustavamman suunnittelun, jolloin voimme maksimoida asiakkaidemme alusten energiatehokkuuden polttoaineenkulutusta vähentämällä", kertoo WE Tech Solutionsin myyntipäällikkö Martin Andtfolk.

"Yhteistyö on helppoa, kun molemmilla yrityksillä on sama tavoite – monimutkaisten merenkulkuratkaisujen yksinkertaistaminen", kertoo Danfoss Drivesin avainasiakaspäällikkö Harri Haikonen.

Hyödyntämällä luotettavia ja tuttuja tekniikoita, kuten taajuusmuuttajia, akkujärjestelmiä ja tehokkaita kestomagneettikoneita, alusten sähköverkkojen suunnittelu ja toteutus on yksinkertaista. Älykkäällä sähköverkkosuunnittelulla alusten energiatehokkuutta voidaan helposti parantaa jopa 30 %.

Lisäksi energianvarastointiratkaisu (akusto) varmistaa, että energiaa on erittäin nopeasti käytettävissä nopeissa kuorman muutostilanteissa sekä aluksen sähköverkon varmentaminen sähkökatkosten varalta.

Norjalainen Rederiet Stenersen on ensimmäinen varustamo, joka on valinnut WE Techin energianvarastointiratkaisut kahteen 17 500 dwt:n säiliöalukseensa. Näihin ratkaisuihin sisältyy Danfossin taajuusmuuttajatekniikkaa. Stenersen uskoo tämän uraauurtavan teknologian vahvistavan markkina-asemaansa ja kilpailuetuaan, sekä kannustavan muitakin yrityksiä sitoutumaan alan uusiin standardeihin ja tulevaisuuden vihreämpään teknologiaan.

"Hyvä yhteistyömme Danfossin kanssa takaa sen, että voimme katsoa luottavaisesti tulevaisuuteen", sanoo Storbacka. "Olen varma, että yhteistyömme hyödyttää molempia yrityksiä. Ja mikä tärkeintä, se luo jatkuvia säästöjä asiakkaillemme ja ympäristölle."

Lisätietoja:
www.wetech.fi
drives.danfoss.fi

What did you think about the article?
Follow Seatec International Maritime Review
Facebook, seuraa
PubliCo B2B medias:
nordicum »     enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »