Laivavarusteet, Sisustustarvikkeet

Innovaatioita laivarakennukseen ja vaativiin erikoiskuljetuksiin

article picture: Innovaatioita laivarakennukseen ja vaativiin erikoiskuljetuksiin

Alvars Oy on Raisiossa toimiva suomalainen insinööritoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia tuotekehityspalveluita ja projektisuunnittelua. Vuonna 2007 perustetun yrityksen juuret ovat vahvasti meriteollisuudessa.

"Kymmenen vuoden aikana yrityksellä on ollut monenlaisia vaativia projekteja. Viime aikoina olemme muun muassa suunnitelleet risteilyaluksiin lasirakenteita, kuten lasikatoksia", kertoo Alvars Oy:n toimitusjohtaja Mika Laiho.

Laivojen lasikatokset ovat joko avattavia tai kiinteitä rakenteita. Suurimmat risteilyalusten lasikatokset voivat olla jopa koko laivan levyisiä ja kaksikerroksisia, joten niihin tarvitaan tarkat lujuuslaskelmat ja huolella laaditut valmistus- ja asennuspiirustukset.

"Äskettäin suunnittelimme erääseen risteilyalukseen suurikokoisen perälaivan lasirakenteen. Tämäntyyppiset laivan runkoon integroitavat erikoisrakenteet kuuluvat ydinosaamiseemme", Laiho mainitsee.

Lasi- ja teräsrakenteiden suunnittelun lisäksi Alvars Oy:n erikoisosaamisalaa ovat erilaiset meritekniset ratkaisut, kuten merikuljetusten kiinnityssuunnitelmat.

"Laivakuljetuksilla siirretään monesti sellaisia kappaleita, joita olisi mahdotonta siirtää paikasta toiseen muutoin kuin laivoilla – vaikkapa suurikokoisia paaluja, laivojen ja offshore-lauttojen lohkoja sekä muita erikoisosia. Niiden turvallista kiinnitystä ja kuljetusta varten on tehtävä huolelliset laskelmat ja raportit, jotka viranomaiset vielä hyväksyvät", selittää Laiho.

"Usein tällaisten projektilastien kiinnitykset hitsataan suoraan laivan kanteen. On myös tutkittava laivakuljetuksessa käytetyn aluksen kansirakenteet ja varmistettava, että ne kestävät kuljetuksen. Turvallisuusasiat ovat meille tärkeitä."

Lisätietoja: www.alvars.fi

What did you think about the article?
Follow Seatec International Maritime Review
Facebook, seuraa
PubliCo B2B medias:
nordicum »     enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »